Nyheder

Campaya

Sommerhusudlejning samlet et sted er meget begejstret for Løkken området. Se med på dette link.

 

Sommer 2019

Det blev et fantastisk flot og lækkert forår for Kulturhus Løkken med en skøn og velbesøgt men rygende varm  Løkken Kunstfestival i påske. Så varm at det kneb med en masse besøgende til foredragene men musikken og udstillingen  blev nydt og fik mange roser med på vejen til denne jubilæumsudstilling. Velkomsttale ved borgmester Arne Boelt og kunstner Lise Vestergaard om vandre udstillingen " Dont waste it" med fokus på plastic change  samt  Formand Jonna Liv Jensen.

I maj og juni  gik arbejdet igang med Løkken by mur som blev noget af et tilløbsstykke allerede under udførelsen. Blæst vejr og vind blev en udfordring såvel som klimaet bliver sat i fokus på værket!

 

https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.24130-6/68425087_136722304212616_4084503355008780281_n.mp4?_nc_cat=105&efg=eyJ2ZW5jb2RlX3RhZyI6Im9lcF9oZCJ9&_nc_oc=AQmNfXp5DJr4bsXmpvP5jFo53jNPDuMjZ1ximiuCh0IpSpbIGs_zuzNTIjtFUguexrs&_nc_ht=scontent-arn2-1.xx&oh=2aad5ca96cf239e12152dc47a25b6a93&oe=5DE4EC26

 

5/4 2019 kunstfestival katalog og plakat

Kunstkatalog og kunstplakat er nu kommet i handelen. De kan købes hos Løkken Turistbureau, Galleri og Livsstil Nina Friis, Huset Banasik, Løkken Sognegaard og Super Brugsen Løkken.

Kataloget omtaler alle udstillere samt de aktiviteter, der kan ses på Løkken knstfestival 2019, lige som, der i kataloget er et udførligt program for festivalens 3 dage. Køb af kataloget giver adgang til aktiviteter og arrangementer på 1. sal.

Kunstplakaten er et kunstværk i sig selv lavet af Lise Vestergaard. Plakaten i en ramme er værdig til at hænge på enhver væg og et unikt minde om Løkken Kunstfestival og Kulturhus Løkkens 10 års fødselsdag.

 

 

26/9 2018

SE vækstpulje Nyford har doneret 78000 kr. til videre udvikling af Kulturhus Løkken. 

Bevillingen fra SE Vækstpulje Nyfors er givet i forbindelse med, at vækstpuljens bestyrelse forleden ved årets anden bevillingsrunde fordelte i alt 2,5 mio. kr. til 45 nordjyske projekter. Herunder tilfaldt flere bidder Løkken og omegn, 

Vi er meget glade for tildelingen af vækstpuljepenge. Tak til SE fonden. Den store tilgang af over 700 gæster forrige sæsson viste tydeligt, at der er behov for opgradering af udstyr, som lyd, stole og borde til vores arrangementer, som jo er uden for sommersæssonen i Løkken. Vi havde sidste uge besøg af Per Frost Band, som med stor tilfredshed kunne indvie et helt fantastisk nyindkøbt lydanlæg på 200 W. Så glæd Jer til kommende musik arrangementer. Kulturhus Løkken er allerede godt igang med efterårets program, som kan ses på forsiden. Vi håber, at programmet tiltaler Jer og at så mange som muligt vil styrke fællesskabet i Løkken og vil deltage i Kulturhusets arrangementer uden for sæssonen. 

11/4 2018

Malergruppe1

 

Malergruppen under Kulturhus Løkken mødes hver tirsdag på Løkken Skole.        Læs her artikel i Løkken Folkeblad

 

Kulturhus Løkken får flot donation fra Lions Club Løkken i anledning af sidstnævntes 25 år jubilæum.      Læs her artikel i Løkken Folkeblad  11/4 2018Donation fra Lions Løkken

 

10/4 2018

Chris Minh Doky Kopi

Stort bifald til Chris Minh Doky.      

En ganske almindelig tirsdag aften fik Kulturhus Løkken besøg, ganske vist ikke helt fra det store udland, selv om aftenens gæst vanligt turnerer på scenerne i New York, men dog blot fra KBH.

Tonerne til den udsolgte koncert, blev indledt af pianisten Peter Rosendal med en lille hue på sit hoved. Straks efter vispede den erfarne Christianit Jonas Johansen på sine trommer for at lade bassisten Chris Minh Doky starte aftenens repertoire, fra både helt gamle albums til de næst seneste New Nordic Jazz fra 2015. Herfra spillede han bl.a. “havet” og “lyset”. Begreber som Doky formodede, at man i Løkken har helt styr på. Det var dog Dokys første besøg i badebyen.

Dokys imponerende udgivelser beløber sig op til mere end 10 i eget navn.

Det sprit nye album “Transparency “, der lige var nået med på touren, som i øvrigt også blev indledt i Løkken, lagde bund til adskillige numre fremført med stort nærvær og ro. Sange som var fortolkninger af far og datter forholdet, som far og søn og også mor og barn.

Chris Minh Doky har også skrevet bogen “Nærvær”, som ligeledes kunne hjemhentes i pausen.

Trioen kvitterede med et ekstra nummer, da de annoncerede at det snart var slut på denne skønne aften. Men da de så opnåede to gange stående bifald, faldt der endnu et par numre af.

Kommentarerne fra jazz elskende til koncerten var rosende, som “Jeg er helt lykkelig”, “Den bedste koncert jeg har været til”, “Skøn aften”.

Jazz er som al anden musik vel en smagssag, men levere varen indenfor deres genre – det kunne de!

14/3 2018

kulturhusloekken foto

 

Der er afholdt ordinær generalforsamling i Kulturhus Løkken. Løkken Folkeblad var på pletten og bringer denne uge en artikel, som sammenfatter formand Jonna Liv Jensens beretning samt nogle af de mange aktiviteter, som foregår i Kulturhus Løkken. Læs artiklen i Løkken Folkeblad her.

 

  

Vandreture 25/2 2018

Har du set vandregruppen?? 
https://m.facebook.com/groups/340038963125725
Der er opstartet faste vandre ture hver uge:
Onsdag kl 10-12 + 16:30-18
Torsdag kl 09-11
Søndag kl 10-12
Meld dig ind i den lukkede gruppe og tag din nabo under armen. Mødes foran kulturhuset! Ingen tilmelding. Turleder kan aftales på stedet fra gang til gang!!
God tur! 

Bennedict Kjærsgaard09/2 2018

Arrangementet med Benedict Kjærgaard var særdeles velbesøgt. Maybritt O´Hare, som også var gæst denne aften har skrevet en anmeldelse af foredraget, som kan læses herunder:

Kulturhus Løkken:
En aften med overlæge Benedict Kjærgaard om liv og død skrevet af gæst Maybritt O’Hare:

Der var fulde huse og udsolgte pladser, da Kulturhus Løkken havde inviteret overlæge Benedict Kjærgaard fra Aalborg Universitetshospital til at holde foredrag under titlen ”Et lægeliv mellem forsøgsdyr og flyvevåbnet” torsdag d. 18.januar 2018.

Benedict Kjærgaard er overlæge på Hjerte-Lunge Kirurgisk afdeling på Aalborg Universitetshospital, leder af Region Nordjyllands forsøgsdyrsordning og i tillæg stabslæge ved flyvevåbnet.

Han har i mere end 35 år været involveret i helikopterredningstjenesten og dette engagement har ført til forskning i metoder til at redde menneskeliv i akutte og livstruende situationer.

Denne forskning har involveret forsøgsdyr, før metoderne har kunnet anvendes på mennesker og har ført til udvikling af metoder og apparatur til at redde menneskeliv efter bl.a drukning, hjertestop og nedkøling.

Benedict Kjærgaard har på denne bagrund været involveret i adskillige redningsaktioner, hvoraf en af de mest kendte var ulykken i Præstø i februar 2011, hvor 13 efterskoleelever og 2 lærere var sejlet ud i en 8 meter lang dragebåd, der kæntrede under en vending.
Ved denne redningsaktion ankom 4 helikoptere, 6 redningsbåde, 12 ambulancer, 2 lægebiler, en akutsygeplejerskebil og 2 praktiserende læger til stedet.
De involverede i ulykken var stærkt nedkølede med temperaturer på 16-17 grader og flere fik hjertemassage på stedet og under overflytning til sygehuse i hele landet. 7 af eleverne blev lagt i kunstigt koma i nogle dage, inden de blev vækket.
Det lykkedes at redde samtlige elever og den ene lærer, bl.a. ved en metode med en transportabel hjerte-lunge maskine, Benedict Kjærgaard har været med til at udvikle og efterprøve gennem testning på forsøgsdyr.

Benedict Kjærgaard berettede om sit virke i redningstjenesten og forsøgsdyrsordningen i Region Nordjylland med vid, varme, underfundighed og indsigt ledsaget af billeder af forsøgsdyr, der blev undersøgt i forskellige sammenhænge, herunder bl.a en bedøvet gris, der havde fået indsat en særlig slags pacemaker, der skulle testes for duelighed, mens der blev foretaget en MR-scanning.

Han fortalte om forsøgsdyrenes levevilkår og hvad de bliver anvendt til, inden de bliver aflivet.
Grise bliver bl.a anvendt til at uddanne kommende og erfarne læger, så kirurgiske teknikker bliver forbedret og fører til bedre resultater på mennesker.

Forsøgsdyrsordningen omfatter desuden assistance i ZOO, når der er behov for mere avancerede metoder til at hjælpe dyrene der.

Benedict Kjærgaard har været involveret i mange succesfulde genoplivninger af mennesker, der blev fundet druknede eller nedkølede. Flere af disse mennesker var af andre allerede erklæret døde, da han overtog behandling og gav dem en chance mere på baggrund af hans viden fra undersøgelser og tests med apparatur foretaget på forsøgsdyr.
Han har efterfølgende mødt flere af disse personer igen og de har berettet om deres nuværende livssituation, som for fleres vedkommende er den samme som før ulykken.
Det var en inspirerende og livsbekræftende aften, som gav større viden om og forståelse for både behovet for forsøgsdyr og indsigt i, hvor avanceret lægevidenskaben kan være.

Et arrangement, som Kulturhus Løkken kan være stolte af.

Offentlig foredrag i naturvidenskab26/1 2018

Naturvidenskabelige foredrag i Kulturhus Løkken.

Kulturhus Løkken byder på GRATIS entre til livestreaming af naturvidenskabelige foredrag fra Aarhus universitet. Arrangementet foregår i lærerværelset på Løkken Skole. Vi byder på  4 aftener i forårsæson 18 fra 19 - 21 med indlagt pause, hvor der er mulighed for køb af forfriskninger. Herunder er tidspunkt og emne for foredrag, som er beskrevet i detaljer og billeder på de enkelte links herunder. Meld dig gerne ind i Facebook gruppen, hvis du ønsker at deltage i dette tiltag. Link til facebook gruppe.

17/4  18:45 - 21:00  Myrer.

Tilmelding til hver enkelt arrangement på mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

Artikel Tilflytter Lokalcafeen25/1 2018

Aktiviteterne vælter ud af kalenderen fra Kulturhus Løkken her om vinteren. Mandag d. 29/1 åbner f.eks Tilflytter/Lokalcafeen for første gang. Du kan læse om arrengementet i artiklen i Løkken Folkeblad.

 

  

Henrik Christensen

11/12 2017

Løkken drengen Henrik S. Christensens foredrag, om sin kajaktur i Diskobugten i Grønland torsdag d. 30/11, trak 80 interesserede tihørere til Kulturhus Løkken og blev en forrygende interessant aften med grønlandsk kaffemik i pausen. Læs anmeldelsen i Løkken Folkeblad her.

07/12 2017

Feriebolig portalen Campaya, der har samlet ferieboliger på tvære af et stort antal udlejningsbureauer i hele verden, kårer Kulturhus Løkken som en af de bedste i Deres beskrivelse af de 8 bedste aktiviteter og seværdigheder til ferien i Løkken. Det er vi naturligvis meget stolte over og vi mener det vidner om, at det i den grad er lykkedes for Kulturhus Løkken, at række langt ud over scenekanten.

              Udlejer af sommerhuse i Løkken kårer Kulturhus Løkken som en af de bedste ferieoplevelser!se det her.            

image323/11 2017

Lørdag d. 18. november gæstede THE DUO, Margrete Garup og Michael Sunding, Kulturhus Løkken med en skøn musikblanding af blues, jazz, gospel og soul. Læs anmeldelse fra en begejstret tilhører på linket til Løkken Folkeblad her.