Velkommen til Kulturhus Løkken!:-)    

Kommende arrangementer 2023:

 Poster foredrag Poul Anker Beck

Torsdag d. 5 oktober 2023 kl 19.30

Poul Anker Bech – et verdenssyn i Vendsyssel. 

Ved museumsdirektør Sine Kildeberg, Vendsyssel Kunstmuseum. 

Poul Anker Bech (1942-2009) er kendt og elsket for sine landskabsmalerier fra Vendsyssel, en landsdel, der tjente som inspirationskilde livet igennem. Men ofte agerer landskabet blot kulisse eller et afsæt for motivet, der rækker langt ud over det landskabelige og mod det menneskelige universelle - mod fjerne horisonter på kanten af verden. 

Poul Anker Bechs billedunivers er på én og samme tid en nøgtern skildring - og noget helt andet; et gådefuldt, overraskende og finurligt syn på virkeligheden, der bevæger sig i grænselandet mellem det reelle og surreelle, det håndgribelige og uhåndgribelige. 

Aftenens foredrag i Kulturhus Løkken vil tage udgangspunkt i Poul Anker Bechs virkelighedsopfattelse og dykke ned i nogle af de temaer og motiver, som synes at gennemvæde kunstnerens virke, heriblandt landskabet, mennesket, tidsbegrebet og længselsmotivet.

Entre på www.billetten.dk  er 110 inkl gebyr. https://v2.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/115426?

 

 Lilholt

Fredag d. 17 november 2023 kl 19.30

Kristian Lilholt & Frede Panduro

 Kristian Lilholt udgiver nyt album 1. september, og drager derefter ud på de danske spillesteder i efteråret 2023 - i et duo setup med den fremragende guitarist Frede Panduro. 

Koncerternes og albummets primære indhold vil være både nye og ældre Bdr Lilholt sange. Men publikum får også smagsprøver på den instrumentale musik og sange fra LAND

Kristian Lilholt var med til at starte Lilholt Band op i 1983, og spillede i bandet i 22 år. Sammen med bror Lars skrev han nogle af bandets bedste og mest populære sange. 

Han forlod Lilholt Band i 2005, og har siden opbygget sin egen musikalske karriere og fanskare og er bl.a. kendt for sine store kunstbaserede LAND koncerter. 

For et par år siden genoptog brødrene deres fælles sangskrivning, og det er der kommet nogle fine ny sange ud af.

 Kristian Lilholt er en udadvendt og sikker entertainer, der hurtigt ophæver afstanden mellem scene og sal med god humor og kommunikation i absolut øjenhøjde.

Der er dømt varm og vedkommende menneskemusik fra en fremragende musikmager i Kulturhus Løkken den 17 november. 

 Entre på www.billetten.dk  er 155/ 135 for medlemmer. https://v2.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/115372?

 Arrangementet er støttet af Hjørring kommunes frie kulturmidler.

 Poster foredrag Demens

Torsdag d. 30 november 2023 kl 19.30 

En unik aften omkring demens

med forfatter og psykolog Alex Madsen og skuespillerne Jørgen Bing og Lisbeth Gajhede.

 Alex Madsen holder oplæg om egen erfaringer om demens og plejehjem ved at lægge fire vinkler om de dilemmaer om temaet som er på spil for den som har demens, de pårørende, plejehjemspersonalet og de eksterne eksperter dvs. læger, psykiatere, psykologer m.v.  Derved ses hvor svært det undertiden er at forene perspektiverne og behovene.

Foredragsholders interesse og viden hænger sammen med især to af perspektiverne nemlig som pårørende og som faglig ekspert, psykolog.

Alex Madsen har fulgt en nær ven over to år på to forskellige plejehjem efter, han fik konstateret Alzheimer. Dette er er beskrevet i en historie om forløbet, et manuskript som ikke er udgivet. Men som Alex Madsen vil læse op fra i aftenens tema.  

Alex Madsen forfatter og psykolog har skrevet bøger som omhandler hvordan vi bliver gamle i vores samfund. Det er der hidtil kommet to romaner ud af: ”Kære Andreas” og ”Holm.  Forlaget Brændpunkt.

Jørgen Bing og Lisbeth Gajhede er begge skuespillere og har spillet den meget populære forestilling ”Afbrudt samliv” på Vendsyssel Teater og rundt i landet. (Vinder af Dramatisk debut 2022)

Forestillingens handling omhandler netop et ægteskab gennem 45 år, hvor Marianne bliver ramt af alzheimers. Hvordan påvirker det samlivet? Og hvilke øvrige aspekter får sygdommen på de to ægtefolk? 

 Jørgen og Lisbeth fortæller om tilblivelsen af forestillingen - og om hvorledes deres egne oplevelser med Alzheimer-sygdommen har påvirket skabelsen af forestillingen. De spiller også en enkelt scene fra “Afbrudt samliv”. 

Aftenen afsluttes med mulighed for spørgsmål. 

Kom med til en spændende og anderledes aften om demens og dets mange ansigter.

Der vil være mulighed for at deltage til forestillingen på Vendsyssel teater i januar 24 til reduceret pris kr 195.- 

https://vendsyssel-teater.dk/forestilling/afbrudt-samliv-2/ 

ved at oplyse du bestiller gennem Kulturhus Løkken og reserverer på Tlf 98924711.

Entre på www.billetten.dk  er 110/ 90 incl gebyr for medlemmer. https://v2.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/115425?

 

Sæson 2024

tresonans

Fredag 8 marts 2024 kl 1930 

Koncert med TRESONANS - Jazzificeret dansk sangskat!

Musikerne Johan Toftegaard Knudsen (alt- og sopransax), Niels Erichsen (piano) og Peter Friis (kontrabas) har dannet TRESONANS, som  er en trio, der spiller sange og salmer fra den danske sangskat anrettet i smagfulde og nænsomt jazzificerede arrangementer.
 
Trioens fælles kærlighed til denne del af den danske musikkultur skinner tydeligt igennem i det omhyggeligt udvalgte repertoire. Titler som f.eks. “Det dufter lysegrønt af græs”, “Den danske Sang” og “I skovens dybe stille ro” suppleres med et par af trioens egne kompositioner og enkelte melodier fra den lyriske, nordiske jazz og folkemusik.
 
Koncerterne er en musikalsk rejse for tilhørerne, hvor den instrumentale musik fremføres med et klart og følsomt udtryk. 
Melodierne introduceres med små historier og anekdoter om komponist, tekstforfatter og tiden, hvori melodierne er skrevet.
 
MUSIKERNE
 
Johan Toftegaard, sopran- og altsaxofon, kendes nok bedst fra Aarhus Jazz Orchestra, hvor han også spiller bl.a. klarinet og fløjte. Johans mangefarvede spil rummer både smukke, lyriske elementer og stor energi.
 
Niels Erichsen, piano, er et velkendt navn i den århusianske jazz- og kirkemusik. Niels bringer med sit velswingende og detaljerige spil mindelser til bl.a. Jan Johansson og Oscar Peterson. Niels er også organist i Tamdrup Pastorat.
 
Peter Friis, kontrabas, har spillet med alskens kunstnere, særligt på den århusianske jazz-scene, men også til revy og dansemusik. Peter er kendt for sit velsvingende og groovy basspil, men har også en dyb lyrisk og let melankolsk åre, som kommer til sin ret i denne konstellation. Arrangementet er støttet af Hjørring kommunes frie kulturmidler. 
 
Billetpris kr 150/ medlemmer 130 kr. https://v2.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/108971?
 

LIVESTREAM AFTEN:

Livestreamaften           
 
Følgende tirsdage kl 19-21 på Løkken skoles 1 sal. Indgang af Studievej 10( handicap indgang).Baren er åben! Fri entre.
 

26 september: Kan fortidens DNA hjælpe os i fremtiden?

24 oktober: Hvordan fungerer hjernen?Livestreams 2023

7 november: Antistof og antiverden

14 november: Uden kryptering ingen internet

21 november: Celler deler os 

Se mere om programmet på https://ofn.au.dk

kulturhusloekken

Malegruppe i 9480 

https://www.facebook.com/groups/1875176006128730/

Mødes hver onsdag kl 1530- 1730 i skolens formningslokale ved den Maritime oase. Du kan arbejde med hvad du vil til gensidig inspiration og hygge. Medbring egne matrialer. SE gruppe på facebook eller ring Jonna på 23259908

kreativ hygge Tag kaffen med. Kage skiftes vi lidt til. Tilmelding gerne på gruppen på FB eller tlf 23259908.

Samvær i 9480

https://www.facebook.com/groups/1065398460539618/

Vil du med i den nye gruppe samvær i 9480, kan du finde den på facebook eller skrive til kulturhuset, hvis du ønsker at deltage i nogle af aktiviteterne og ikke er på fb.  Vi afholder bla yoga og Chi gong og flere andre arrangementer eller du har muligheden for at lave en aktivitetsgruppe.

Har du forslag eller vil du gerne hjælpe med et tiltag? skriv til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vandregruppe i 9480

https://www.facebook.com/groups/www.kulturhusloekken.dk/

Kom og gå med hver onsdag og søndag kl 10-12. Afgang fra biblioteket Harald Fischersvej 30 b. Se gruppe på FB.

Kontaktperson Jonna 23259908

Tilflytter / lokal cafeen:

https://www.facebook.com/groups/1514631781951729/

Mødes til forskellige events og sammenkomster. Se gruppen på Facebook.

Kontaktpersoner Helle Elisabeth Nielsen og Connie Krogh Jensen 

Generelt om Kulturhus Løkken:
Alt omkring Kulturhuset er drevet af ildsjæle og frivillighed.
Vi afholder arrangementer i aula eller på 1 sal på Løkken skole.
Vi modtager kun kontant eller mobilepay i baren. Billetsalg over billetten.dk eller i døren om der er plads.
Indgang og parkering inklusiv handicap-entre/ faciliteter via Studievej 10 9480 Løkken.
 
                                                                    Vi ønsker jer en dejlig intim og anderledes oplevelse i badebyen Løkken.

SÅDAN bliver du medlem af Kulturhus Løkken.
 
Du kan opnå medlemsrabatter og støtte dit lokale kulturhus for 100 kr per person/ 200 husstand.
Husk at vedhæfte navn og mail og adresse.
Mobilepay 45007
Konto nr 9033 - 0000599085 overførsel Nordjyske bank
Tak for din støtte! Vi er her for dig og at skabe aktiviteter helårligt.
 
Vil du være frivillig??
-se mere under kontakt!

Løkken Kunststi en dejlig aktivitet i Løkken hele året rundt!

  Logo Løkken KunststiFernisering løkken kunststi 2

Hvad er Løkken kunststi så ?

Tjek hjemmesiden her: https://løkkenkunststi.dk

 En unik måde at dele og værne om vores fælles arv i stisystemerne og historien samtidig med man kan nyde kunst i naturen via streetart på unikke stisystemer i en helt speciel by ved havet. Du får Løkken sereveret på et sølvfad ved at se filmene, se stederne og fortællingen bag nulevende og tidligere kunstneres fascination af livet og lyset ved Løkkens miljø, historier om havet og byen.

En 6 km kunststi rute med mere end 200 store og små forskellige værker. Heriblandt 29 murmalerier rundt omkring i Løkken.
Alle murværker med tilkoblede QR koder i relation til hjemmesiden og FN.s De 17 Verdensmål.

Gratis rutekort til udlevering hos byens erhverv, postkasse ved Løkken Museum eller udprintning på hjemmesiden. Find også historierne og merinfo på appen Explorum i din app store.
På Youtube finder du 10 flotte film, der fortæller om historien og naturformidling: Tjek film her! https://youtu.be/BawfLhdKEck

TAK til vores sponsorer som tæller: Norlys Vækstpulje, Hjørring Kommunes matchningsmidler, Nordeas" Her bor vi pulje, Sol og Strand, Løkken Feriepartner, Forsikringsselskabet Vendsyssel, Villa Vendel, samt private sponsorer. Tak for samarbejdet til byens grundejere og alle berørte!


Følg os på instagram eller på fb siden ---> https://www.facebook.com/Kulturhusloekken

Se kalender på Løkken hele året for events og gruppeaktiviteter i byen  ---> http://loekkenheleaaret.dk/index.php/kalender
 
Få vores nyhedsbrev tilsendt --->http://eepurl.com/dikRVT 
Bemærk at du dermed giver os lov til at kontakte dig med medlemsaktiviter.